2024. január 12., péntek

Minden nap ünnep! - 01.12.

 A vörös haj mindig is egyedi és feltűnő volt mindannyiunk számára. Bár sok vörös hajú sajnos ki van téve a vicceknek és a gúnynak, mindannyian szeretjük tüzes tincseit. Január 12-e a Kiss A Ginger Day, és ez a tökéletes alkalom, hogy megmutassuk nekik a szeretetünket. Valamikor mindannyian azt kívánjuk, bárcsak vörös hajunk lenne, de mivel ez csak a lakosság 2%-ánál fordul elő, hajfestéket használunk, hogy megkapjuk a színt. Sokan úgy gondolják, hogy a vörös haj ír, brit és európai vonás, és mindig is az volt, de ez nem így van. Az ókori beszámolók és régészeti felfedezések azt mutatják, hogy Görögországban és Ázsiában létezett vörös haj. Ma ez a tulajdonság leginkább Északnyugat-Európában jellemző. A vörös haj lassan eltűnik a világból, szóval csókolj egy gyömbért, amíg még lehet!


 Ők az én kedvenc vöröseim!
 
A Kiss a Ginger Day története  
 
Az élénk vörösek mindig is az erőt, a szenvedélyt és a nagy energiát képviselték, akárcsak a kedves vörös hajúak világszerte. A Kiss A Ginger Day alkalmából köszönetünket fejezzük ki a vörös hajúak iránt, akik olyan jól festik a színüket, és akiknek megfelelő személyiségük van! Tehát keresd meg kedvenc gyömbéredet, és adj neki egy puszit. 
 
A régi időkben a vörös hajnak rossz híre volt. A boszorkányokkal és a mások érzékszervein való legyőzésének képességével kapcsolatos vörös hajúakat gyakran elkerülték a társadalomból, vagy ami még rosszabb. Szerencsére ez a mítosz idővel eltűnt, és ma nem tudunk betelni az elbűvölő vörös hajúkkal. Nagyon divatos manapság a vörös hajat sportolni, egyre többen festik a hajukat feltűnő vörös árnyalatokba. 
 
Annak ellenére, hogy a vörös hajúakat már nem tekintik a boszorkányság gyakorlóinak, létezik egy ünnep, amely nem a legkedvesebb velük szemben. Ennek ellensúlyozására a Kiss A Ginger Day-t Derek Forgie indította el 2009-ben egy Facebook-csoportban, és vírusos lett.  
 
A vörös haj génnek szüksége van egy másolatra, hogy megvalósuljon. Még akkor sincs garancia, hogy így lesz. Egy a negyedikhez az esélye annak, hogy gyermeke vörös hajú, ha mindkét szülője rendelkezik a génnel. A kékszemű gyömbér a legritkább, a világ teljes népességének mindössze 1%-át teszi ki. Szóval tényleg, ha ismersz egy vörös hajú férfit, vagy az vagy, tekintsd magad szerencsésnek. Kiss a Ginger Day Tim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése